PRODUKTY PRO VÁS OD NÁS
Letošní směs sušeného ovoce obsahuje jablka, hrušky, švestky, špendlíky, slazenou dýni a kdouli. Vše v poměru k náročnosti zpracování.
Specifika sušení:
- Jablka jsou bez jádřinců, rozdělené podle velikosti jablka na osminky či čtvrtky.
- Hrušky jsou i s jádřincem, rozdělené na čtvrtky.
- Švestky jsou půlené bez pecky.
- Špendlíky jsou, stejně jako např. třešně, sušené vcelku i s peckou.
- Dýně i kdoule, které nejíme syrové, jsou zpracovány stylem kandování. Slazené cukrem, vařené do sklovata a posléze sušené.
Sušení ovoce probíhá v sušárně na proutěných roštech. Proto je ovoce výjimečně voňavé.
Jablečný mošt je připraven z jablek z rodinného sadu od Šemberů v Klopině.
Napsat komentář