Máte nasušené ovoce? zásobárnu vitamínů a minerálů? 🙂 nabízíme naši recepturu na čaj.
Receptura na ovocný čaj ze sušeného ovoce.
Na 1 litr vody / 4 porce.
3 lžíce sušeného krájeného ovoce (jablka, švestka)
1 kulička nového koření, 1 kulička pepře černého
2 ks hřebíčků
na špičku lžičky skořice a kardamomu /mleté nebo kousek celého
1 kolečko citronu
varianta na obměny: sušený rakytník, listy maliníku/ jahodníku kolečko zázvoru.
Ovoce i koření dám do kastrolku s vodou a pozvolna přivedu pod var. Pak odstavím a nechám chvíli ustát.
Anebo směs přelít vroucí vodou a nechat 1/4 hodiny vyluhovat.
Citron dám až nakonec při podávání. Hezky i se šlupkou (řádně omytou).
Ještě váháte, kde koupit sušené ovoce, když vlastní nemáte? No přece u nás 🙂
p.s. Nové koření je z hlediska významu pro zdraví řazeno na předních místech.
Napsat komentář